V pražském Loving Hut (vegan restaurace) jsem nedávno ochutnal tofu karbanátky, tak jsme je zkusili udělat podomácku a vyšlo to.. Do mísy si dáme jedno tofu natural a jedno tofu s řasou a…
V pražském Loving Hut (vegan restaurace) jsem nedávno ochutnal tofu karbanátky, tak jsme je zkusili udělat podomácku a vyšlo to.. Do mísy si dáme jedno tofu natural a jedno tofu s řasou a…
Trochu delší recept, ale stojí za to. Tahle klasika francouzské kuchyně se dá krásně obohatit kořenovou zeleninou a doplněná o luštěniny a kukuřici jde o skutečnou lahůdku. Přísady: Ratatuj 6 pl olivového oleje…
Nu a hned další pizza… Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky droždí, kterou rozdrolíme na malé kousíčky, zalejeme vlažnou vodou (menší sklenička), posypeme třtinovým cukrem…
Výborná „sýrová“ pizza z kynutého těsta! Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky droždí, kterou rozdrolíme na malé kousíčky, zalejeme vlažnou vodou (menší sklenička), posypeme třtinovým…
Pravděpodobně asi první věc, kterou vám babička uvaří, když se na ní vytasíte s veganstvím..Klasická hospodská věc. Květák si rozdělíme na růžičky a necháme ho povařit v osolené vodě dokud není měkký. Obalíme…
Specialita Levantu (Libanon, Palestina, Izrael, Jordánsko, …), kterou jsem nedávno chutnal u kamaráda podle receptu získaného v Palestině, mi přišla jako zajímavý zpestření a umístila se tak vedle receptu na hummus, jakožto „pochoutkový…
Přesněji by to měla být dušená mrkev s fazolkami na římském kmíně, což chuťově v jídle převládá..Jak na to? Na rostlinném másle si osmahneme opepřenou mrkev nakrájenou na tenké proužky spolu s cibulkou…
Trochu jsem zaexperimentoval s tím, co je v lednici a nakonec mě to mile překvapilo… Plněné papriky: Rozhňácal jsem si jedno tofu natural šťouchadlem na brambory a osmahl ho s jednou menší pokrájenou…
Ne všechno, co je veganský, je nutně zdravý jídlo a tady je klasická domácí variace mekdonaldu. Aneb prasárnička par excellence! Na tzv. „maso“ si spaříme hrst pohanky lámanky, propláchneme vodou a přihodíme do…
Kiš kiš kiš, žádná pizza, ale quiche! Vynikající slaný koláč, který vládne Francii. Základní těsto: 200g hladké mouky 100g změklého margarínu cca 1dcl vody špetka soli Mouku prosijte, bude kypřejší a těstu to…
Další variace na moji oblíbenou nádivku… Použijeme jednu středně větší cuketu, kterou nastrouháme na hrubo do větší mísy – je třeba nastrouhanou cuketou vymačkat, ať je tam míň vody. Osolíme, opepříme, přidáme dvě…
Úplně obyčejný chleba, který si můžete dochutit různými semínky… Ingredience: 1kg hladké mouky /můžete použít jakou upřednostňujete/ 700ml vody kvasnice 2kávové lžičky jablečného octa kmín sůl Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto. Přikryjeme…
Koncem léta máme „přeúrodováno“ dýní. Jeden z dalších možných receptů, jak je zužitkovat. Ingredience: 2 velké brambory (nejlépe batáty) 1 menší dýně hokaido 1 střední cibule 1 chilli paprička 3 lžíce oleje 1…
Sbírka veganských receptů v této kuchařce je dílem několika autorů a autorek, kterou spravuje webmaster Veganosaurus Rex od roku 2011. V říjnu 2023 proběhl re-design webu po několika silných útocích hackerských robotů a několikaleté nečinnosti.
V pražském Loving Hut (vegan restaurace) jsem nedávno ochutnal tofu karbanátky, tak jsme je zkusili udělat podomácku a vyšlo to..…
Trochu delší recept, ale stojí za to. Tahle klasika francouzské kuchyně se dá krásně obohatit kořenovou zeleninou a doplněná o…
Nu a hned další pizza… Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky droždí,…
Výborná „sýrová“ pizza z kynutého těsta! Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky…
Pravděpodobně asi první věc, kterou vám babička uvaří, když se na ní vytasíte s veganstvím..Klasická hospodská věc. Květák si rozdělíme…
Specialita Levantu (Libanon, Palestina, Izrael, Jordánsko, …), kterou jsem nedávno chutnal u kamaráda podle receptu získaného v Palestině, mi přišla…
Přesněji by to měla být dušená mrkev s fazolkami na římském kmíně, což chuťově v jídle převládá..Jak na to? Na…
Trochu jsem zaexperimentoval s tím, co je v lednici a nakonec mě to mile překvapilo… Plněné papriky: Rozhňácal jsem si…
Ne všechno, co je veganský, je nutně zdravý jídlo a tady je klasická domácí variace mekdonaldu. Aneb prasárnička par excellence!…
Kiš kiš kiš, žádná pizza, ale quiche! Vynikající slaný koláč, který vládne Francii. Základní těsto: 200g hladké mouky 100g změklého…
Další variace na moji oblíbenou nádivku… Použijeme jednu středně větší cuketu, kterou nastrouháme na hrubo do větší mísy – je…
Úplně obyčejný chleba, který si můžete dochutit různými semínky… Ingredience: 1kg hladké mouky /můžete použít jakou upřednostňujete/ 700ml vody kvasnice…
Koncem léta máme „přeúrodováno“ dýní. Jeden z dalších možných receptů, jak je zužitkovat. Ingredience: 2 velké brambory (nejlépe batáty) 1…
Sbírka veganských receptů v této kuchařce je dílem několika autorů a autorek, kterou spravuje webmaster Veganosaurus Rex od roku 2011. V říjnu 2023 proběhl re-design webu po několika silných útocích hackerských robotů a několikaleté nečinnosti.