Přesněji by to měla být dušená mrkev s fazolkami na římském kmíně, což chuťově v jídle převládá..Jak na to?
Na rostlinném másle si osmahneme opepřenou mrkev nakrájenou na tenké proužky spolu s cibulkou a po pár minutách zalejeme vodou, ale aby to zbytečně neplavalo. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Po pár minutách přidáme zelené fazolky (lusky), přidáme římský kmín a trochu i normálního kmínu, osolíme a znovu přiklopíme. Dusíme do měkka.
Mezitím si uděláme guacamole z avokáda, recept ZDE. Na pánvi si osmahneme tofu (použil jsem jedno natural a jedno uzený), který jsem v půlce rozříznul a okořenil gril kořením. Podélně ho budem řezat až se osmahne, páč když ho necháme takhle vcelku, tak veprostřed bude udělaný míň a dá se tak právě prostor pro guacamole, který potom namažeme přes osmahlý a podélně rozřízlý tofu tak jak to je na fotce.
Nakonec ještě zahustíme omáčku škrobem a podáváme s vařenejma bramborama.