V lednici bylo starý zelí a ve špajzu zase zbytky obilovin, tak jsem zaexperimentoval… Do mísy dáme hrst pohanky lámanky, hrst ovesných vloček jemných, hrst mletého lněného semínka, hrst kukuřičné krupice, hrst slunečnicového…
V lednici bylo starý zelí a ve špajzu zase zbytky obilovin, tak jsem zaexperimentoval… Do mísy dáme hrst pohanky lámanky, hrst ovesných vloček jemných, hrst mletého lněného semínka, hrst kukuřičné krupice, hrst slunečnicového…
Lehkej experiment, kterej se nakonec příjemně vyvedl. Vezmeme řapíkatý celer, rozeberem na řapíky, omejeme a nakrájíme na menší kousky. Ty pak dáme vařit do slané vody (nebo ochucené vegetou) a krátce necháme projít…
Na tyhle jídlíčka mám uchylku, nedá se tomu vyhnout… Nakrájíme si jeden lilek na menší kousky, dáme do mísy, nasolíme a necháme aspoň 10minut vypotit. Mezitím si nakrájíme bílou papriku a osmahneme si…
Jednoduchá vykrádačka (nojo, nechal sem se inspirovat 🙂 z Veganpaleo). Vezmeme pár řep, oloupeme je a nakrájíme na tenký plátky. Polejem pekáč olejem (ne moc) dáme na něj řepu, osolíme a posypem tymiánem…
Další verze oblíbených falešných míchaných „vajíček“… Nakrájíme si na drobno cibulku a smažíme na olivovém oleji. Mezitím si na malý kousky nakrájíme klaso klobásu a přihodíme ji k cibulce. Okmíníme, opepříme, malinko osolíme…
Klasická itálie na talíři…dá se hodně kombinovat a je to zatraceně dobrý! Ingredience: balíček lasagní (koupíme ty, co se nemusí vařit), žampiony, celá rajčata ve vlastní šťávě, ostrý kečup (nebo rajský protlak), listový…
Paráthy jsou indické placky, které jsou u nás známy spíše přez hnutí Haré Krśna. Avšak v posledních letech se začínají připravovat i v mnohých čajovnách. Pro svou jednoduchost jsou rychlou a vydatnou sváčou…
Taková zdravá rychlovka…. Postup: Zakoupíme bulgur, cuketu, 2 rajčata, cibuli, česnek,olej… výborná k tomu je kyselá okurka…koření..jako sůl, tymián nebo jaké chceme… Nejprve si dáme vařit bulgur (vaří se stejně jako rýže..1:2, kdyžtak…
Ingredience: 1 balení sójových kostek nebo nudliček 2 cibule Bramborový knedlík z pytlíku (pozor, do některých se při přípravě přidává vejce) mouka olej česnek solamyl špenát zeleninový bujón koření Postup: Začni sójou. Nejdřív ji…
Mírně gurmánská záležitost, která vám nezabere více jak půl hoďky (cca…) Ingredience: těstoviny bezvaječné, hlíva ústřičná, petržel, Hráška na zahuštění, půlka zeleninového bujónu, 1 cibule, tymián Příprava: Nejdříve si dáme na mírném ohni…
Recept z obalu od jáhel…vůbec není k zahození:)… Postup: Potřebujeme jáhly, rajčata,žampiony, cibuli, pepř, sůl, tymián, česnek, olivový olej (nebo jiný)… Nejdřív si připravíme jáhly – spaříme je vařicí vodou a hodíme do…
Tradiční asijské závitky, tentokráte s jinou náplní, než mají ty jarní. Ze všeho nejdřív zajděte do lokálního čínského/vietnamského obchůdku a kupte si rýžový papír (stojí to asi 30 korun a je jich tam…
Ingredience: 5 menších mrkví balení soja kostky rostlinné máslo brambory 1 cibule mouka zeleninový bujón koření – kari, drcený kmín Postup: Dej si vařit soju. Nejprve jen v osolené vodě půl doby, která…
Sbírka veganských receptů v této kuchařce je dílem několika autorů a autorek, kterou spravuje webmaster Veganosaurus Rex od roku 2011. V říjnu 2023 proběhl re-design webu po několika silných útocích hackerských robotů a několikaleté nečinnosti.
V lednici bylo starý zelí a ve špajzu zase zbytky obilovin, tak jsem zaexperimentoval… Do mísy dáme hrst pohanky lámanky,…
Lehkej experiment, kterej se nakonec příjemně vyvedl. Vezmeme řapíkatý celer, rozeberem na řapíky, omejeme a nakrájíme na menší kousky. Ty…
Na tyhle jídlíčka mám uchylku, nedá se tomu vyhnout… Nakrájíme si jeden lilek na menší kousky, dáme do mísy, nasolíme…
Jednoduchá vykrádačka (nojo, nechal sem se inspirovat 🙂 z Veganpaleo). Vezmeme pár řep, oloupeme je a nakrájíme na tenký plátky.…
Další verze oblíbených falešných míchaných „vajíček“… Nakrájíme si na drobno cibulku a smažíme na olivovém oleji. Mezitím si na malý…
Klasická itálie na talíři…dá se hodně kombinovat a je to zatraceně dobrý! Ingredience: balíček lasagní (koupíme ty, co se nemusí…
Paráthy jsou indické placky, které jsou u nás známy spíše přez hnutí Haré Krśna. Avšak v posledních letech se začínají…
Taková zdravá rychlovka…. Postup: Zakoupíme bulgur, cuketu, 2 rajčata, cibuli, česnek,olej… výborná k tomu je kyselá okurka…koření..jako sůl, tymián nebo…
Ingredience: 1 balení sójových kostek nebo nudliček 2 cibule Bramborový knedlík z pytlíku (pozor, do některých se při přípravě přidává vejce)…
Mírně gurmánská záležitost, která vám nezabere více jak půl hoďky (cca…) Ingredience: těstoviny bezvaječné, hlíva ústřičná, petržel, Hráška na zahuštění,…
Recept z obalu od jáhel…vůbec není k zahození:)… Postup: Potřebujeme jáhly, rajčata,žampiony, cibuli, pepř, sůl, tymián, česnek, olivový olej (nebo…
Tradiční asijské závitky, tentokráte s jinou náplní, než mají ty jarní. Ze všeho nejdřív zajděte do lokálního čínského/vietnamského obchůdku a…
Ingredience: 5 menších mrkví balení soja kostky rostlinné máslo brambory 1 cibule mouka zeleninový bujón koření – kari, drcený kmín…
Sbírka veganských receptů v této kuchařce je dílem několika autorů a autorek, kterou spravuje webmaster Veganosaurus Rex od roku 2011. V říjnu 2023 proběhl re-design webu po několika silných útocích hackerských robotů a několikaleté nečinnosti.