Můžete použít do burgrů, vytvořit kuličky a dát na salát, dát jako přílohu..Prostě velmi variabilní „placičky“.
ingredience:
- 1 nastrouhaná mrkev
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1kostka/balení tofu natural (můžete použít i „ochucený“, já nejraději používám do receptů i běžně k jídlu natural tofu i tempeh)
- 80g sojového granulátu
- 40g strouhanky
- 2lžíce hladké mouky
- 2 lžíce čerstvého koriandru (můžete vynechat, pokud nefandíte této bylině)
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Nejdříve dle návodu na obalu připravíme sojový granulát. Na pánvi rozpalte olej a na něm opečte dozlatova cibuli, česnek, mrkev. Přidejte protlak a chvíli orestujte.
Do velké mísy nadrobte/rozmačkejte tofu, přisypte nasekaný koriandr, strouhanku, mouku, sojový granulát, opečenou zeleninu, osolte opepřete. To vše smíchejte a tvarujte placičky, následně smažte na oleji.