VEGANODAKTYL

Skoroboloňské špagety

(2 větší porce)

V neosolené vodě 5 minut vaříme polovinu pytlíku sójového granulátu (aby se zbavil pachuti), poté ho scedíme a dáme znovu vařit na 5-10 minut, ale tentokrát vodu osolíme a okořeníme (já použila grilovací koření, červenou papriku a směs Italia). Po uvaření scedíme a dáme si vařit bezvaječné špagety. Na vedlejší plotýnce v pánvi na oleji osmahneme dozlatova cibulku a přidáme k ní asi dva na plátky nakrájené stroužky česneku, které minutku restujeme. Pak přidáme granulát, chvíli smažíme a přidáme jeden malý rajský protlak (může být i rajčatové pyré, a množství spíš podle vlastní chuti) – plechovku jsem několikrát vypláchla vodou a obsah přidala do pánve – pokud je směs stále dost hustá, můžeme přilít trochu vývaru, co zbyl z vaření granulátu (pokud jsme si nějaký nechali), nebo jen vodu. Směs ochutnáme a doladíme podle vlastní chuti. Určitě by nemělo chybět oregano a tymián, já kořenila opět směsí Italia, kde je jsou tyhle dvě bylinky dost výrazné. Můžeme ještě přihodit prolisovaný česnek. Do směsi přidáme pro zpestření ještě několik nakrájených černých oliv a můžeme i dýňové nebo slunečnicové semínko. Ještě prohřejeme a podáváme se špagetami.

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign