VEGANODAKTYL

Salát z kysaného zelí, sušených rajčat a tempehu

Období kysaného zelí je zde. Pokud vám tak jako mě kvasilo v zeláku nějaké to kilo nakrouhaného zelí, můžete nyní servírovat tento bohatý zdroj vitamínu C dle libosti. Jeden recept je jako inspirace zde…

Přísady:
zhruba dvě hrsti kysaného zelí (na 3 -4 porce)
polovina balení tempehu
10 ks sušených rajčat
slunečnicová semínka
olivový olej
sůl, pepř

Zelí nahrubo pokrájíte, ať jde snadno promíchat se zbytkem ingrediencí. Polovinu tempehu pokrájíte na drobné kostičky. Můžete použít buď smažený nebo uzený tempeh, prostě podle chuti. Vezmete sušená rajčata a pokrájíte je na drobno. Nejlepší jsou naložená v oleji, ale kdo má čistě sušená rajčata, může je dát třeba přes noc do misky a zalít olivovým olejem. Do rána pěkně změknou. Slunečnicová semínka dejte na suchou pánev a opražte je, až mírně zezlátnou. Dostanou pak mnohem výraznější a trochu ořechovější chuť. Pozor nepře švihnout to s pražením, pak to zhořkne a není to k jídlu. Vše nakonec zalijete asi tak 4 lžícemi olivového oleje. Pro lepší chuť klidně použijte olej z rajčat, má mnohem výraznější chuť i po obsažených bylinkách. Nakonec zamíchat a podávat s žitným chlebem!

Dobrou chuť!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign