VEGANODAKTYL

Seitanová směs s quinoou

Výživnej obídek.

Pokrájíme si jednu červenou cibuli a dvě menší mrkve na proužky a hodíme na wok s olivovým olejem. Trošku opepříme a děláme dokud mrkev není trošku nazlátlá.

Mezitím si dáme vařit quinou – menší hrnek quinoi je zhruba jedna porce, na každý hrnek quinoi dáme hrnek vody. Přivedeme k varu, okořeníme vegetou a vaříme asi 15 minut, aby byla zhruba jako rýže (ani ne měkká, ani ne tvrdá).

Vrátíme se k woku – přilejeme trošku nálevu z cizrny (z plechovky) a přisypeme dvě hrstky červené čočky, promícháme a pak přihodíme cizrnu (už bez nálevu) a na nudličky nakrájený seitan speciál (nebo namarinovaný domácí seitan). Okořeníme několika špetkami tymiánu a římského kmínu, trošičku osolíme, promícháme a ještě přilejeme trochu vody a dáme pod pokličku dusit. Ke konci ještě přihodíme kousek pokrájeného pórku a až je čočka a cizrna pěkně měkká a quinoa taky, můžeme podávat.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign