Další syrová sladkůstka.
Ingredience:
KORPUS:
- 1díl lískových ořechů (100g), ořechy můžete namočit, pak je třeba přidat více kokosu
- 1díl strouhaného kokosu
- Pasta z datlí (10ks) a pomerančové šťávy z půlky pomeranče
Datle nakrájíme a na pár minut necháme nasáknout pomerančovou šťávou. Směs rozmixujeme na pastu a postupně přidáváme kokos a mleté lískové ořechy. Směs má mít konzistenci těsta do formiček J. Směs natlačíme do dortové formy (na obrázku je použita forma o Ф 13cm) a dáme ztuhnout do mrazáku.
NÁPLŇ:
- 1 díl namočených kešu ořechů (100g). 2-3h namáčet pak propláchnout ve studené vodě
- 1 větší pomeranč
- 1 pol. lž. kokosového oleje
- agáve sirup dle chuti
Pomeranč oloupeme, nakrájíme a vybereme pecky, rozmixujeme. V této fázi neochutnávejte, pokud nemáte po ruce další pomeranč J. Přidáme namočené kešu, kokosový olej a sirup z agáve (nebo jiné sladidlo) podle chuti. Náplň nalejeme na ztuhlý korpus a vložíme zpět do mrazáku.
POLEVA:
- 1 díl namočených kešu ořechů (100g).
- 3 pol. lž. vody
- 1 pol. lž. karobového prášku
- 1 pol. lž. kokosového oleje
- agáve sirup dle chuti
Vše společně rozmixujeme do hladké hmoty. Rozprostřeme na pomerančovou vrstvu. U nás cca polovina polevy skončila v mini formičkách na ledovou čokoládu J.
Dort dejte na několik hodin do lednice ztuhnout. Pokud už se nemůžete dočkat, doporučuji mrazák. Dobrou chuť.
Recept vytvořila Iva Vomelová