A další sladkůstka…
Ingredience:
KORPUS:
- 1 díl vlašských ořechů
- 1 díl datlí
- 1 pol.lž. kokosového oleje
Ořechy nameleme, datle pokrájíme a vše společně s kokosovým olejem rozmixujeme do hladké hmoty. Tu natlačíme do formy, necháme ztuhnou v lednici či mrazáku. Na obrázku je dort z klasické formy Ф 21cm a vysoký byl jen 3cm.
NÁPLŇ:
- 1 díl namočených kešu ořechů (100g). 2-3h namáčet pak propláchnout ve studené vodě
- 1 velký zralý banán (nesmí být zelený) nebo 2 malé banány
- 1/3dílu pramenité vody
- 2 pol. lž. kokosového oleje
- 1 pol. lž. nepraženého kakaa
- agáve sirup dle chuti
Namočené kešu rozmixujeme společně s trochou vody a pokrájeným banánem. Kokosový olej si rozehřejeme ve vodní lázni a rozpustíme v něm nepražené kakao. Já mám koupené drcené kakaové boby, které si čerstvě umelu v elektrickém mlýnku na kávu. Směs přidáme do mixéru a ještě dosladíme podle chuti. Vzniklou hmotu nalejeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Tento dort doporučuji RAW začátečníkům, výborně tuhne díky banánu a chuť kakaa a banánu je super.
Recept vytvořila Iva Vomelová