Recept z obalu od jáhel…vůbec není k zahození:)…
Postup:
Potřebujeme jáhly, rajčata,žampiony, cibuli, pepř, sůl, tymián, česnek, olivový olej (nebo jiný)…
Nejdřív si připravíme jáhly – spaříme je vařicí vodou a hodíme do vroucí osolené vody, necháme vařit 10 minut…mezi tím rychle krájíme cibulku a smažíme na oleji, přidáme na drobno nakrájené žapiony (dle receptu, já jsem je neměla, takže jsem je tam nedávala..) a nakonec uvařené jáhly, které scedíme, aby tam nebyla voda,.. osolíme, přidáme tymián a česnek…hotovou směs cpeme do předem vydlabaných rajčat – rajčata na vrchu nakrojíme a vydlabeme vnitřek, který buď sníme nebo použijeme do jáhlové směsi, vnitřek rajčat opepříme….rajčata nacpaná směsí dáme zapéct do trouby….