Tradiční asijská speciálka s malinkou úpravou.
Jeden větší lilek si pokrájíme na menší kostičky, nasolíme a necháme 10-15 minut vypotit. Nakrájíme si dvě cibule, tři stroužky česneku, kousek zázvoru a osmahneme na olivovém oleji. Pak přihodíme lilek, krátce promícháme a podlejeme 0,2 litru vody, přidáme 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce sladké chilli omáčky, půlku lžíce balsamikového, nebo vinného octa, lžičku třtinového cukru, celé to pořádně promícháme a podusíme pod pokličkou 5-10 minutek. Ke konci přidáme tři lžičky sezamové pasty tahinize, dvě hrsti kešu oříšků a několik listů čínského zelí pokrájeného, zamícháme a nakonec přidáme rozmíchaný škrob ve vodě, chvilku povaříme za stálého míchání a máme hotovo. Podáváme posypané sezamovým semínkem s jasmínovou rýží.