Tradiční česká kuchyně ve vegan provedení…
Začneme kapustou. Nakrájíme si jednu cibuli, 3 stroužky česneku a osmahneme na olivovém oleji na pánvi s poklicí. Mezitím krájíme omytou kapustu (podle počtu lidí a hladu), pak přihodíme, okmíníme, opepříme a osolíme dle chuti, přidáme lžičku černé soli, přihodíme dvě hrsti slunečnicových semen, zakápneme sojovkou, promícháme a pak zalejeme vodou tak, aby kapusta zbytečně neplavala. Dáme pod poklici a občas zamícháme.
Teď přijdou na řadu karbanátky. Do mísy si dáme dvě hrsti ovesných vloček, dvě hrsti sojového granulátu, hrst drcených lněných semínek, zakápneme sojovkou a olivovým olejem, osolíme, opepříme, ještě okořeníme majoránkou a čubricou (na dlaň), zalejeme horkou vodou, promícháme a přikrejeme pokličkou. Necháme tak 10-15 minut odpočinout a pak uhňácáme hmotu – přidal jsem ještě strouhanku, hladkou mouku, kukuřičnou krupici, protože jsem to přehnal s vodou, kdyžtak můžete pro zpevnění použít falešný vejce „rewa“ (v prášku). Uplácané karboše jsem ještě obalil ve strouhance a smažil na oleji.
Hotovou kapustu podáváme s bramborovým knedlíkem a karbanátky a samozřejmě vychlazený pivíčko.