Nedělní oběd po asijsku.
Ingredience:
- falešné rybí plátky od firmy AuLac (k zakoupení v pražské Sapě například) – nebo seitan
- kešu
- menší brokolice
- dva stroužky česneku
- jedna cibule
- dvě lžičky pasty TomYum (mám od firmy Mai Siam, ke koupi v marketech)
- olivový olej
- sojovka
- směs koření na ryby bez glutamátů
- slunečnicové semínka
- badyán, chilli, sladká paprika, sůl, pepř
- mungo klíčky
- jedna bílá paprika
- jasmínová rýže
- nori řasy
Postup:
Nejprve si dáme vařit jasmínovou rýží. Mezitím, co se bude vařit si uděláme omáčku – na olivovém oleji si na woku osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, po chvilce přihodíme pokrájenou bílou papriku a přidáme TomYum pastu. Pak přihodíme na drobné růžičky rozebranou brokolici, zalejeme dvě deci vody, okořeníme badyánem, chilli, sladkou paprikou (dle chuti), osolíme, opepříme, osojovkujeme, přihodíme dvě hrsti slunečnicových semínek, promícháme a necháme chvilku podusit. Až je brokolice měkká, přihodíme mungo klíčky, nori řasy (dle chuti) promícháme a máme hotovo.
Poté si na pánvi osmahneme falešné rybí plátky (či seitan), které okořeníme kořením na ryby bez glutamátů a podáváme s rýží.