Pohanku jsem si oblíbila i syrovou, takže dnes na vegan večeři ochutnají i ostatní něco na sladko raw z pohanky…
Potřebujete:
- 2 díly namočené pohanky
- 1 díl namočených mandlí
- 1 díl pokrájených datlí
- datlový sirup
- kakaové máslo
- kokosový olej
Pohanku musíte mít netepelně loupanou – světlou, aby vám naklíčila, namočte ji na 15min do vody, pak propláchněte a jen vlhkou nechte minimálně 12h naklíčit. Můžete opakovaně proplachovat, ale minimálně 2krát za den. Po celou dobu pohanku mějte ve tmě, ať nezačne s fotosyntézou. Já ji ani před přípravou nesuším, jen ji už do směsí neproplachuji…
Všechny ingredience přenecháme mixéru a zatím si rozpustíme trochu másla a oleje v teplé vodní lázni. Množství tak akorát, přesně vám nepovím, tvořili jsme společně s chalvou…Vše pořádně promíchejte a tvarujte na potravinové fólii do válečku a po ztuhnutí v lednici pokrájejte.
Dobrou chuť