VEGANODAKTYL

Raw banánový dort s kakaem

A další sladkůstka…

Ingredience:

                KORPUS:

  • 1 díl vlašských ořechů
  • 1 díl datlí
  • 1 pol.lž. kokosového oleje

Ořechy nameleme, datle pokrájíme a vše společně s kokosovým olejem rozmixujeme do hladké hmoty. Tu natlačíme do formy, necháme ztuhnou v lednici či mrazáku. Na obrázku je dort z klasické formy Ф 21cm a vysoký byl jen 3cm.

NÁPLŇ:

  • 1 díl namočených kešu ořechů (100g). 2-3h namáčet pak propláchnout ve studené vodě
  • 1 velký zralý banán (nesmí být zelený) nebo 2 malé banány
  • 1/3dílu pramenité vody
  • 2 pol. lž. kokosového oleje
  • 1 pol. lž. nepraženého kakaa
  • agáve sirup dle chuti

Namočené kešu rozmixujeme společně s trochou vody a pokrájeným banánem. Kokosový olej si rozehřejeme ve vodní lázni a rozpustíme v něm nepražené kakao. Já mám koupené drcené kakaové boby, které si čerstvě umelu v elektrickém mlýnku na kávu. Směs přidáme do mixéru a ještě dosladíme podle chuti. Vzniklou hmotu nalejeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.

Tento dort doporučuji RAW začátečníkům, výborně tuhne díky banánu a chuť kakaa a banánu je super.

Recept vytvořila Iva Vomelová

Raw banánový dort s kakaem1

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign