18th Kvě2014

Pohankovo-mandlová sladkost – raw

by Iva V.

pohanka-mandle-raw

Pohanku jsem si oblíbila i syrovou, takže dnes na vegan večeři ochutnají i ostatní něco na sladko raw z pohanky…

Potřebujete:

  • 2 díly namočené pohanky
  • 1 díl namočených mandlí
  • 1 díl pokrájených datlí
  • datlový sirup
  • kakaové máslo
  • kokosový olej

Pohanku musíte mít netepelně loupanou – světlou, aby vám naklíčila, namočte ji na 15min do vody, pak propláchněte a jen vlhkou nechte minimálně 12h naklíčit. Můžete opakovaně proplachovat, ale minimálně 2krát za den. Po celou dobu pohanku mějte ve tmě, ať nezačne s fotosyntézou. Já ji ani před přípravou nesuším, jen ji už do směsí neproplachuji…

Všechny ingredience přenecháme mixéru a zatím si rozpustíme trochu másla a oleje v teplé vodní lázni. Množství tak akorát, přesně vám nepovím, tvořili jsme společně s chalvou…Vše pořádně promíchejte a tvarujte na potravinové fólii do válečku a po ztuhnutí v lednici pokrájejte.

Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).