VEGANODAKTYL

Žampiony se špenátem v mandlové omáčce

Jednoduchá rychlovka.

Ingredience:

  • 1 středně velká červená cibule
  • hrst černých oliv bez pecky
  • žampiony
  • hrst listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 sklenice mandlového mléka
  • muškátový oříšek, kmín, sůl, pepř, sojovka
  • olivový olej
  • hraška
  • jasmínová rýže

Postup:

Pokrájíme si cibuli, osmahnem na hluboké pánvi na olivovém oleji, přihodíme na plátky pokrájený česnek, mezitím si oloupeme a pokrájíme žampiony, přihodíme, okmíníme, osolíme, opepříme dle chuti, zakápneme sojovkou, promícháme, pak přihodíme pokrájený a spařený špenát, zalejem mandlovým mlíkem, přidáme olivy, promícháme a dáme pod pokličku se ztlumeným ohněm. Mezitím si dáme vařit jasmínovou rýži. Omáčku občas promícháme, ke konci až jsou houby měkkčí, tak zasypeme hraškou na zahuštění a dáme dvě špetky muškátového oříšku.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign