Ingredience (dvě porce)
- 1 hrnek uvařené červené čočky
- 1 hrnek uvařené zelené čočky
- Hrst naklíčeného munga
- ½ žluté papriky
- ½ červené papriky
- Řapíkatý celer
- Červená cibule
- Lžíce citrónové šťávy
- Kajenský pepř, sůl
Ingredience na dip:
- Sójový jogurt
- 1 stroužek česneku
- Čerstvé nebo sušené bylinky
- Lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř
Příprava:
- Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, smíchejte s uvařenými luštěninami. Mně se osvědčilo používat více druhů luštěnin najednou. V tomto receptu jsem použila dva druhy čočky – zelenou a žlutou a naklíčené neuvařené mungo.
- Přidejte citrónovou šťávu, kajenský pepř a dochuťte solí. Promíchejte.
- Můžete přidat trochu sójového jogurtu, aby se salát lépe spojil a držel na talíři požadovaný tvar.
dip:
Sójový jogurt smíchejte s nastrouhaným česnekem, olejem a bylinkami. Dochuťte pepřem a solí.