Ingredience:
- 1 bílé tofu
- žampiony
- jedna cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 3 lžíce láku od okurek
- kmín, sůl, chilli, sladká paprika
- vrchovatá lžička dijonské hořčice
- olivový olej / rostlinné máslo
- lahůdkové droždí, sojová omáčka
- 100ml vody
Postup:
Na pánvi si na rostlinném másle / olivovém oleji (máslo je lepší) osmahneme pokrájenou cibulku a česnek do zlatova, pak přihodíme oloupané a pokrájené žampiony, poválíme do měkka, osolíme, opepříme, osojovkujeme, okmíníme, zasypeme paprikou a chilli dle chuti, promícháme, a rozmačkáme do toho tofu v dlaních. Chvilku promícháme, aby tofu chytlo koření a dáme bokem z ohně. Až to trochu zchladne, dáme do mísy, přidáme hořčici, lahůdkové droždí (dle chuti), lák a vodu a rozmixujeme mixérem na pastu.