VEGANODAKTYL

Raw pomerančový dort s karobovou polevou

Další syrová sladkůstka.

Ingredience:

                KORPUS:

  • 1díl lískových ořechů (100g), ořechy můžete namočit, pak je třeba přidat více kokosu
  • 1díl strouhaného kokosu
  • Pasta z datlí (10ks) a pomerančové šťávy z půlky pomeranče

                Datle nakrájíme a na pár minut necháme nasáknout pomerančovou šťávou. Směs rozmixujeme na pastu a postupně přidáváme kokos a mleté lískové ořechy. Směs má mít konzistenci těsta do formiček J. Směs natlačíme do dortové formy (na obrázku je použita forma o Ф 13cm) a dáme ztuhnout do mrazáku.

                NÁPLŇ:

  • 1 díl namočených kešu ořechů (100g). 2-3h namáčet pak propláchnout ve studené vodě
  • 1 větší pomeranč
  • 1 pol. lž. kokosového oleje
  • agáve sirup dle chuti

Pomeranč oloupeme, nakrájíme a vybereme pecky, rozmixujeme. V této fázi neochutnávejte, pokud nemáte po ruce další pomeranč J. Přidáme namočené kešu, kokosový olej a sirup z agáve (nebo jiné sladidlo) podle chuti. Náplň nalejeme na ztuhlý korpus a vložíme zpět do mrazáku.

POLEVA:

  • 1 díl namočených kešu ořechů (100g).
  • 3 pol. lž. vody
  • 1 pol. lž. karobového prášku
  • 1 pol. lž. kokosového oleje
  • agáve sirup dle chuti

Vše společně rozmixujeme do hladké hmoty. Rozprostřeme na pomerančovou vrstvu. U nás cca polovina polevy skončila v mini formičkách na ledovou čokoládu J.

Dort dejte na několik hodin do lednice ztuhnout. Pokud už se nemůžete dočkat, doporučuji mrazák. Dobrou chuť.

Recept vytvořila Iva Vomelová

Raw pomerančový dort s karobovou polevou1

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign