VEGANODAKTYL

Žlutý hrách s máslovou dýní na indický způsob

Ochutnávka z indické kuchyně

Ingredience:

  • půlený žlutý hrách
  • dýně či cuketa
  • čerstvý zázvor
  • 3 větší rajčata
  • cibule
  • česnek
  • chilli paprička
  • kurkuma, římský kmín, koriandr, kardamom, kari listy, skořice, muškátový oříšek, sůl
  • tamarind (lze nahradit např. citrónovou šťávou)
  • čerstvý koriandr (nemusí být)
  • olivový olej

Na olivovém oleji osmahneme cibuli, drcený česnek, chilli papričku a zázvor, zasypeme připravenou směsí kurkumy, římského kmínu, koriandru, kardamomu, skořice a muškátového oříšku (poslední tři koření jsou silně aromatická a stačí opravdu troška). Následuje oloupaná dýně/cuketa nakrájená na kostičky, zalejeme trochou vody a chvíli dusíme. Poté přidáme uvařený žlutý hrách a oloupaná rajčata. Osolíme dle chuti, přimícháme připravenou šťávu z tamarindu/citrónovou šťávu a necháme ještě povařit. Hotovou směs zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign