Ochutnávka z indické kuchyně
Ingredience:
- půlený žlutý hrách
- dýně či cuketa
- čerstvý zázvor
- 3 větší rajčata
- cibule
- česnek
- chilli paprička
- kurkuma, římský kmín, koriandr, kardamom, kari listy, skořice, muškátový oříšek, sůl
- tamarind (lze nahradit např. citrónovou šťávou)
- čerstvý koriandr (nemusí být)
- olivový olej
Na olivovém oleji osmahneme cibuli, drcený česnek, chilli papričku a zázvor, zasypeme připravenou směsí kurkumy, římského kmínu, koriandru, kardamomu, skořice a muškátového oříšku (poslední tři koření jsou silně aromatická a stačí opravdu troška). Následuje oloupaná dýně/cuketa nakrájená na kostičky, zalejeme trochou vody a chvíli dusíme. Poté přidáme uvařený žlutý hrách a oloupaná rajčata. Osolíme dle chuti, přimícháme připravenou šťávu z tamarindu/citrónovou šťávu a necháme ještě povařit. Hotovou směs zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.