Pro milovníky zapékaných jídel...
Ingredience:
- cibule
- česnek (3 stroužky)
- listový špenát
- červená čočka
- směs bylinek (např. pažitka, majoránka, petrželová nať)
- sůl, omáčka z kajenského pepře (nemusí být), sójová omáčka
- sójová nebo mandlová smetana
- olivový olej
- rýže
- sezamová a lněná semínka
- hraška
- Sojola či jiné veganské máslo
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme uvařenou červenou čočku a promícháme. Po chvíli do směsi přimícháme listový špenát, směs bylinek, osolíme, zakapeme sójovou omáčkou a omáčkou z kajenského pepře. Podlijeme vodou a podusíme. Vymažeme si zapékací mísu Sojolou a vložíme první vrstvu uvařené směsi. Překryjeme uvařenou rýží a semínky, následuje další vrstva čočko špenátové směsi a opět rýže. Zcela navrch nalijeme kašovitou směs z hrašky, soli a sójové/mandlové smetany, posypeme semínky a dáme zapéct do trouby.