Jednoduchá indická delikatesa…
Ingredience:
- červená cibule
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- čerstvý zázvor – množství dle chuti
- římský kmín
- drcený koriandr
- pískavice (semínka/listy či obojí)
- chilli paprička
- sójová smetana
- Sojola či jiné veganské máslo
- tofu natural
- plechovka drcených rajčat
- 3 lžíce kvalitního rajského protlaku
- sůl
- nesolené kešu oříšky
Na olivovém oleji osmahneme červenou cibulku, drcený česnek, chilli papričku a čerstvý zázvor, zasypeme římským kmínem. Podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, povařenou hrst kešu oříšků, drcená rajčata a tři lžíce kvalitního rajského protlaku. Směs povaříme a rozmixujeme. Poté zjemníme sójovou smetanou a rostlinným máslem, dosolíme dle potřeby, přimícháme pískavici (já měla doma pískavici-semínka, původně tam patří listy). Prohřejeme a nakonec přidáme na kostičky nakrájené tofu natural. Podáváme s rýží, je to mňamka.