Když je chuť na hospodskou klasiku…
Ingredience:
- sójové plátky
- sójové chilli párky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce kvalitní hořčice
- uzená paprika, sůl, pepř, kmín, libeček, celerová nať
- olivový olej
- sójová omáčka
- hraška
- agáve sirup
Sójové plátky vaříme 10 minut s česnekem (2 stroužky), chilli papričkou, libečkem, celerovou natí a sójovou omáčkou. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme smažit na olivovém oleji, na cibuli položíme okapané sójové plátky, zaprášíme pepřem a uzenou paprikou a zvolna z každé strany opékáme. Poté zalejeme vodou a zbytkem vývaru, který zbyl z vaření sóji. Vmícháme rajčatový protlak, hořčici, zbylé 2 stroužky česneku a necháme cca 10 minut vařit. Omáčku odstavíme z kamen, vyndáme sójové plátky a zbytek rozmixujeme. Vrátíme na kamna, zahustíme hraškou, ostřejší chuť zjemníme agáve sirupem. Do omáčky vrátíme sójové plátky a navrch na kolečka nakrájené chilli párky. Doporučuju nechat rozležet přes noc, sója natáhne ještě víc chuť omáčky a je to mňamka. Podáváme např. s rýží či polentovým knedlíkem.