Další tak trochu indická záležitost.
Ingredience:
- 1 lilek
- rýže natural dle hladu
- tahini sezamová pasta 3 lžičky
- čtvrtka pórku
- 1 červená paprika
- půlka brokolice
- 2 menší mrkve
- větší hrst vlašských ořechů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sojovka
- hrst slunečnicových semínek
- kari pasta 1 lžička
- kari, koriandr, garam masala, sůl, pepř
- olivový olej
- voda
- rajčatová omáčka/kečup/protlak
Postup:
Lilek si pokrájíme a nejprve ho nasolíme do mísy, promícháme a necháme 10-15 minut vypotit. Potom si dáme vařit rýží, než bude hotová, tak doděláme zbytek. Pokrájíme si cibulku, mrkev a česnek, a osmahneme na oleji – děláme do sklovatění, pak přihodíme lilek a pokrájenou papriku, osojovkujeme, promícháme, pak přihodíme spařenou brokolici rozebranou na růžičky, přidáme tahini, kari pastu a zbytek koření dle chuti, zalejeme rajčatovou omáčkou dle chuti, kdyžtak docvrnkneme vodou, ale ať z toho nemáte polívku. Ke konci přidáme vlašské ořechy, slunečnice a pokrájený pórek, promícháme a podáváme s rýží.