VEGANODAKTYL

Seitan speciál s kedlubnou

Další rychlovka pro všechny rychlolidi.

Sice není kedlubnová sezóna, ale mrazák to jistí, takže rozmrazuju zásoby z léta. Takže padne na to jedna větší kedlubna, která se oloupe, nakrájí na kostičky a povaří, až trochu změkne, pak jedna kapie, kterou nakrájím na proužky, samozřejmě cibulku si pokrájím a ještě dva stroužky česneku, kterej pokrájím na tenký plátky. Když už jsme u toho krájení, nakrájíme si ještě seitan speciál na tlustší proužky. Mezitím co vaříme rejži (používám jasmínovou), dáme smažit cibulku na kapce olivovýho oleje společně s česnekem, chvilku poválíme a pak přisypem mletýho zázvoru. Po chvíli míchání se zázvorem to zalejem marinádou co byla ve sklenici seitanu a přihodíme kapii a kedlubnu a pěkně to všecko mícháme. Ještě malinko přisolíme, připepříme, trocha chilli taky neuškodí a nakonec posypeme solamylem, protože sliz vládne! Je to ukrutně dobrý, nekecám – ten seitan jak je naloženej ve sklenici má fakt jemnou a křehoučkou chuť…

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign