VEGANODAKTYL

Houbová omáčka se sojovejma nudličkama

Počebujem na to:

1 cibule
1 plechovka krájenejch sterilovanejch žampionů v plechovce
1 balení sojovejch nudliček
rejže
olej
sůl
solamyl
trocha hladký mouky
kostka zeleninovýho bujonu

Postup:
Dáme si vařit sojový nudličky a vedle na plotýnku taky rejži, u obojího se budeme držet návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme jednu střední cibulu a dáme smažit do hrnce na rozpálený olej. Když je cibulka skoro do zlatova, přihodíme do hrnce žampíky z plechovky, ze které jsme vylili přebytečnou vodu, a smažíme s cibulkou. Hned po houbičkách hodíme do hrnce taky sojové nudličky. Nějakou dobu to mícháme a povalujeme pak poprášíme hladkou moukou, zamícháme a můžem poprášit ještě jednou (ale zase to s tou moukou moc nepřeháníme). Ještě chviličku to povalujeme a poté zalijeme vodou. Dostatečně osolíme, přidáme zeleninový bujon a vaříme na mírném ohni 20 minut (aby se mouka pěkně provařila). Podle potřeby dolejeme vodu nebo zahustíme – na to se hodí nejlépe trocha solamylu. Před koncem ochutnáme a dochutíme podle vlastního uvážení. No a pak už zbejvá jen vytvarovat úhledné rejžové kopečky, polít je vábnou omáčkou a mlaskat..

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign