VEGANODAKTYL

Řepovo-celerová pomazánka

Nejdříve si vyrobíme sojanézu, ideálně podle tohoto receptu: http://veganka.cz/sojaneza/ – bude nám stačit poloviční množství uvedených ingrediencí. Mohli bychom použít i kupovanou sojanézu, ale ta má řidší konzistenci a tak bychom měli spíš salát než pomazánku.

Jakmile je sojanéza připravená, oloupeme si a a do větší mísi najemno nastrouháme 3 menší řepy (asi 300g) a stejné množství celeru. Nastrouhaný celer zakápneme trochu citronem, aby nezhnědl. Postupně do zeleniny vmícháme sojanézu a dosolíme dle chuti. Pokud máme víc sojanézy, přidáme ještě zeleninu. Konečná pomazánka má pak překvapivě oříškovou chuť!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign