Moje nejoblíbenější kombinace mák a kokos 🙂 A tentokrát jsem se obešla pouze s tyčovým mixérem. Takže pro ty z Vás, kteří nemají klasický robot… Pochutnat si na raw dezertech můžete i bez něj …. Jen sušené ovoce zůstane na větší kousky.
Potřebujeme: (na roládku asi o 15 cm)
- 3 pol. lž. namočeného nebo naklíčeného máku (vrchovaté lžíce, ne zarovnané)(máčet 12h, klíčení pak 3-4 dny i za nižší teploty v lednici)
- 1 pol. lž. chvilku namočeného černého neloupaného sezamu
- 6 sušených datlí bez pecek
- datlový sirup – a když jsou ty Vánoce tak nešetříme a pořádně si osladíme život
náplň:
- 40-50 g namočených kešu ořechů (2-3h namáčet pak propláchnout vestudené vodě) – půl pytlíku
- 2 pol. lž kokosu, já použila opět vlhký kokos z výroby mléka, ale použijte suchý nemáčený
- 2 káv. lž. kokosového oleje
- palmový nektar nebo jiný světlý sirup(javorový, agáve)
- 1 káv. lž. vody, pokud používáte suchý kokos, možná budou potřeba 2-3 kávové lžičky
Teď už jen potřebujete vyšší nádobu a tyčový mixér. Potravinovou fólii, kterou obalíte prkýnko a trochu trpělivosti…
Tentokrát raději s obrázkovým návodem…
Před krájením roládku zamrazte, pak už může zůstat v lednici.
Dobrou chuť.