To je tak, když vaříte z nouzových rezervních zásob..
Nejprve jsem dle návodu uvařila soju (kostky) v okořeněné vodě (záleží na vás, já použila trošku tymiánu, grilovací koření, kari, sůl, pepř..), po uvaření nechala v cedníku pořádně okapat a opět okořenila, zakápla sojovkou, zasypala hraškou a promíchala. Pak jsem nakrájela cibulku a dala do hrnce osmahnout, když byla dozlatova, přidala jsem k ní připravenou soju. Chvílu se to tam takhle válelo, tak jsem přisypala hrst sezamového semínka.
Dál jsem na tenké proužky nakrájela čtvrtku z obřího zelí, co jsem dostala od maminky, protože ho měla v lednici už dlouho a vypadalo jako vydumpsterovaný, ale po oloupání svrchních vrstev bylo krásně čerstvý. Tyhle proužky jsem taky hodila do hrnce, chvíli míchala a podlila trochou nálevu, co zbyl z vaření soji. Aby to nebylo moc vodový, přidala jsem trošku solamylu, zamíchala a přiklopila pokličkou. Po občasnym zamíchání jsem zelí ochutnala, jestli už trošku změklo, jakmile bylo tak akorát, přilila jsem malou plechovku kokosového mléka a už to jen trochu prohřála. K mému úžasu byla tahle na první pohled nesourodá kombinace výborná a úplně nejlepší teprve druhej den, když se to rozleželo a celý to mělo takovej krémovej nádech 🙂