Další zdařilý pokus s lahůdkovým droždím. Originál recept jsem našla na food blogu Ethique. Díky za inspiraci…
Potřebujeme:
- balení kešu ořechů (80-100g) namočených aspoň na 3h a propláchlé
- 5- 6 PL lahůdkového droždí
- 1-2 stroužků česneku
- šťáva z poloviny citrónu
- 100 + 300 ml vody
- 5 gramů práškového agaru (půlku pytlíčku)
- 1 čl soli
- oblíbené bylinky a koření – použila jsem čerstvou nať jarní cibulky, petržele, pažitky
Nejdříve si připravíme agar. Půl balení do 300ml vody, přivést k varu a odstavit. Do mixéru vložíme propláchlé namočené kešu a mixujeme se 100ml vody. Přidáme všechny ostatní suroviny a až je hmota pěkně hladká přidáme mírně zchladlý agar a znovu mixujeme. Naplníme do formy a dáme chladit do lednice. Mě se uvedené množství vešlo do dvou plastových vaniček od zázvorek 🙂 nemám na všechno formu tak recykluji… Použijte jakékoliv koření či bylinky, těším se, že podobnou dobrotu zkusím s medvědím česnekem.
Dobrou chuť