Rychlá dobrota s využitím kokosu po výrobě kokosového mléka.
Potřebujete:
na dortík z formy o průměru cca 13cm
na korpus:
- cca hrnek kokosové drti po výrobě mléka z 1/2 většího kokosu na 0,5 l mléka
- 3/4 hrnku suchých mandlí
- 10 datlí
na krém:
- 2 avokáda
- 2 PL kokosového oleje
- nepražené kakao podle chuti
- agáve sirup nebo jiný taky podle nálady
Mandle a datle pomixujete a nakonec smícháte s kokosovou drtí po výrobě mléka. Já v tuhle dobu využívám čerstvý kokos a tak drť v sobě má pořád dost tuku, takže už nepřidávám kokosový olej. Směs i tak hezky drží u sebe. Dcera si z ní udělala i dvě vosí hnízda a byli moc pěkný. Pokud použijete už kokos sušený budete muset asi trochu oleje přidat. Můžete i výrobu mléka obejít a použít přímo strouhaný kokos. Asi bych ho raději použila suchý a naopak namočila mandle. Směs pořádně natlačte na dno formy, můžete i vytvarovat vysoké okraje a nechte chladit v lednici.
Na krém si vydlabejte 2 avokáda, se sirupem a olejem rozmixujte do hladka a nakonec přidávejte kakao. Jestli použijete čerstvý kokos, můžete využít vysrážený tuk nahoře ve sklenici. Původně jsem chtěla na dort udělat ještě vrstvu šlehačky, ale z tuku se mi ušlehalo rovnou kokosové máslo 🙂 Krém nalejte na korpus a dejte chladit do lednice. Nahoru ještě posypte kakaem.
Dobrou chuť