Pro někoho možná nevábná barva, ale chuť úžasná…
Ingredience:
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- listový špenát (čerstvý nebo mražený)
- polévková lžíce kokosového oleje
- olivový olej
- chilli paprička
- vrchovatá hrst mandlí
- sójové mléko/sójová smetana
- mletý římský kmín, mletý koriandr, pískavice (řecké seno) – semínka, fenykl – semínka, sůl
- lahůdkové tofu
- 6 žampionů
- konopná semínka
- pohanka
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, česnek a chilli papričku, zaprášíme římským kmínem a koriandrem, posypeme solí, pískavicí a fenyklem, promícháme s kokosovým olejem a necháme i s kořením prohřát. Poté přidáme listový špenát a tak hodinu namočené mandle, podlijeme trochou vody, lehce povaříme, zjemníme sójovým mlékem. Směs rozmixujeme, vrátíme na pánev a přihodíme na čtvrtky nakrájené žampiony a lahůdkové tofu, společně povaříme, dokud žampiony lehce nezměknou. Podáváme s vařenou pohankou, sypané konopnými semínky.