VEGANODAKTYL

Hlívová omáčka

Momentálně na tržnicích můžeme koupit hlívu ústřičnou. Chtěla jsem si vyzkoušet tuto zázračnou houbu, považovanou za elixír mládí a toto je výsledek. Rychlá omáčka s těstovinami.

Potřebujeme (1-2 osoby)

  • olej
  • malou cibuli
  • kousek pórku
  • 250g hlívy ústřičné
  • lžička kmínu
  • pol.lž. sojové omáčky přírodně fermentované
  • sůl
  • bramborový škrob na zahuštění
  • řeřicha nebo něco jiného zeleného

Postup:

Najemno nakrájený pórek a cibuli si na oleji trochu osmažíme a přidáme nakrájenou hlívu. Trochu osmažíme a zalejeme vodou. Přidáme kmín, sojovou omáčku a necháme vaříme tak 10 minut. Ochutnáme a pokud chceme ještě dosolíme. V trošce studené vody si rozmícháme lžičku bramborového škrobu a omáčku zahustíme. Minutku ještě povaříme, stáhneme z ohně, pak přidáme zelené natě nebo řeřichu a necháme dojít pod pokličkou ještě 5 minut. Omáčku jsem si dala s celozrnnými těstovinami, ale dobrá by byla i s pečivem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign