Jen rychlá pozvánka na dnešní veganskou večeři v Jihlavě. Nesmí chybět sladká tečka…
Potřebujete:
- 200g sezamových semínek
- 1/2 hrnku namočených vlašských ořechů
- agáve sirup
- nepražené kakao
- skořice
- kokosový olej
- kakaové máslo
Sezamová semínka si umelte na mlýnku na mák. Hmotu smíchejte s agáve sirupem a rozpuštěnou směsí tuků ve vodní lázni. Já použila cca 2PL kokosového a asi stejné množství kakaového másla, ale asi ho bylo tuku zbytečně moc. Příště zkusím přidat jen kakaové máslo, aby sezam hezky ztuhl…Takže vmíchávejte postupně a uvidíte :-)Do části jsem přidala kakao, do druhé posekané vlašáky a ještě do části s ořechy trochu skořice…takže 3 chutě a množství odpovídá fotce, ujedla jsem opravdu jen malinko. Směs balte do potravinové folie, utvořte válečky a po ztuhnutí pokrájejte. Pokud chcete obměnu, můžete použít i černý sezam, nebo přidat jakékoliv jiné ořechy či koření.
Dobrou chuť.