VEGANODAKTYL

Cuketová polévka

Jojo, podzim..cuketová úroda v plném proudu. Tady jeden z mých oblíbených receptů na polívčičku pro zahřátí. Je snadná a rychlá.

Ingredience:

  • 60 ml panenského olivového olej
  • 6 stroužků nadrobno nasekaného česneku
  • hrst bazalkových lístků, nasekaných
  • mořská sůl a mletý bílý pepř
  • kari nebo kari pasta (záleží na vás, jak moc ji chcete hot-hot)
  • 1kg cuket (nejlépe střední), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 60 ml vegansmetany na vaření

V hrnci rozehřejte olivový olej. Opečte na něm česnek, bazalku, přidejte osolenou cuketu a kari, nechte cukety lehce zezlátnout a změknout. Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.

Do rozmixované směsi vmíchejte smetanu a chvíli povařte. Osolte podle chuti. Při podávání ozdobte čerstvě mletým pepřem a bazalkou.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign