Ingredience:
- 1 hrnek uvařeného bulguru
- 1 a 1/2 hrnku vařené červené čočky
- 250 gr uzeného tempehu (můžete vynechat)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 najemno nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku – rozmačkané
- 1 hrnek opražených slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička soli
- mletý pepř
Postup:
Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme česnek a ještě chvilku smažíme. Na sucho opražíme slunečnicová semínka a v mixéru rozmixujeme. Ve velké míse smícháme veškeré ingredience do konzistentní hmoty. Rukama tvarujeme menší kuličky a smažíme v hluboké pánvi ve 2 – 3 cm vrstvě oleje.
Hmotu na kuličky můžete připravit den dopředu.