Tradiční indické kari, co zaplácne žaludek na dlouhou dobu…
Ingredience:
- 1 cibule
- dvě hrsti červené čočky
- 200 ml kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, římský kmín, kari, kurkuma
- 2 lžičky černé soli
- 2 lžíce arašídového másla
- sojová omáčka
- 1 česnekové tofu
- olivový olej
- 2 hrsti sezamu
- 1 větší mrkev
- žampiony krájené (400g plechovka) – nebo čerstvé
- pórek
Postup:
Na oleji si osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, po chvilce přihodíme pokrájenou mrkev a poválíme. Poté přihodíme tofu na kostičky, zakápneme sojovkou a až tofu chytne barvu, přihodíme žampiony, čočku a zalejeme kokosovým mlékem a trochou vody, okořeníme vším kořením dle chuti, přidáme arašídové máslo a černou sůl, promícháme, dáme pod poklici a děláme dokud čočka není měkká, nakonec přidáme sezam a pokrájený pórek, promícháme a podáváme.