VEGANODAKTYL

Čína s mungem a bambusem

Jdeme na východ.

Ingredience:

  • jedno mandlové tofu
  • malá plechovka bambusových plátků
  • naklíčené mungo (použil sem taky z plechovky)
  • půlka středně velkého pórku
  • kus zázvoru (velkej jako palec u nohy)
  • badyán, sůl, pepř, sojovka, olivový olej
  • jedna cibule
  • dva stroužky česneku
  • mořské řasy
  • větší hrst kešu ořechů (nesolené, nepražené)
  • jednu menší mrkev
  • miso pasta
  • kečup/rajský protlak
  • jasmínová rýže

Postup:

Na wok pánvi si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibulku s česnekem (na plátky), potom přidáme mrkev na tenké proužky, až vlásky, potom pokrájený zázvor, opepříme, osolíme, přihodíme tofůčko na proužky, zakápneme sojovkou a lžičkou badyánu, chvilku převalujem – badyán to pěkně ovoní, pak přijde bambus, kešu ořechy (zlehka jsem je podrtil), kečup/rajský protlak dle chuti, promícháme a dáme chvilku pod pokličku. Mezitím si vaříme jasmínovou rýži. Ke konci přidáme pokrájený pórek, naklíčené mungo (dvě hrsti velký), drobet na drobno pokrájené mořské řasy (mám nasolenou fresh) a nakonec přijde menší hrnek miso pasty (dvě lžičky pasty & voda – rozkvedlat), dál už nevaříme, jen promícháme, dáme pod pokličku a počkáme si na rýži. Ultramňamka.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign