Jdeme na východ.
Ingredience:
- jedno mandlové tofu
- malá plechovka bambusových plátků
- naklíčené mungo (použil sem taky z plechovky)
- půlka středně velkého pórku
- kus zázvoru (velkej jako palec u nohy)
- badyán, sůl, pepř, sojovka, olivový olej
- jedna cibule
- dva stroužky česneku
- mořské řasy
- větší hrst kešu ořechů (nesolené, nepražené)
- jednu menší mrkev
- miso pasta
- kečup/rajský protlak
- jasmínová rýže
Postup:
Na wok pánvi si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibulku s česnekem (na plátky), potom přidáme mrkev na tenké proužky, až vlásky, potom pokrájený zázvor, opepříme, osolíme, přihodíme tofůčko na proužky, zakápneme sojovkou a lžičkou badyánu, chvilku převalujem – badyán to pěkně ovoní, pak přijde bambus, kešu ořechy (zlehka jsem je podrtil), kečup/rajský protlak dle chuti, promícháme a dáme chvilku pod pokličku. Mezitím si vaříme jasmínovou rýži. Ke konci přidáme pokrájený pórek, naklíčené mungo (dvě hrsti velký), drobet na drobno pokrájené mořské řasy (mám nasolenou fresh) a nakonec přijde menší hrnek miso pasty (dvě lžičky pasty & voda – rozkvedlat), dál už nevaříme, jen promícháme, dáme pod pokličku a počkáme si na rýži. Ultramňamka.