Pošmourné dny přímo vybízí k pečení buchet…zaručeně všem zlepšíte náladu..tady je jedna taková…..
Postup:
Hrníčková metoda je vůbec nejlepší… první věc, kterou budeme potřebovat je překvapivě hrníček…dále ze surovin: polohrubá mouka, cukr krystal, 1 prášek do pečiva, 1 rostlinný tuk, kakao …na polevu: višňovou marmeládu (nebo jakoukoli jinou, kterou máme při ruce), bramborový škrob…
Nejprve si v hrnci rozpustíme rostlinný tuk, přilejeme 2 hrnky vody, 1 hrnek cukru a 2 lžíce kakaa..mícháme, dokud se cukr nerozpustí…dáme stranou….do mísy nasypeme 2 hrnky polohrubé mouky a prášek do pečiva…smícháme s kakaovu směsí….do pekáče hodíme pečící papír a následně nalejeme těsto…pečeme (pokud máme předem rozehřátou troubu, je buchta upečená hned!…takže hlídat!)…upečenou buchtu dáme vychladnout a pustíme se do polevy…marmeládu dáme do hrnce, přilejeme ještě trochu vody a mírně vaříme…přidáme tak lžičku bramborového škrobu…marmeláda po chvíli zhoustne…napatláme vše na buchtu a necháme ztuhnout…