VEGANODAKTYL

Kakaová buchta s višňovou polevou

Pošmourné dny přímo vybízí k pečení buchet…zaručeně všem zlepšíte náladu..tady je jedna taková…..

Postup:

Hrníčková metoda je vůbec nejlepší… první věc, kterou budeme potřebovat je překvapivě hrníček…dále ze surovin: polohrubá mouka, cukr krystal, 1 prášek do pečiva, 1 rostlinný tuk, kakao …na polevu: višňovou marmeládu (nebo jakoukoli  jinou, kterou máme při ruce), bramborový škrob…

Nejprve si v hrnci rozpustíme rostlinný tuk, přilejeme 2 hrnky vody, 1 hrnek cukru a 2 lžíce kakaa..mícháme, dokud se cukr nerozpustí…dáme stranou….do mísy nasypeme 2 hrnky polohrubé mouky a prášek do pečiva…smícháme s kakaovu směsí….do pekáče hodíme pečící papír a následně nalejeme těsto…pečeme (pokud máme předem rozehřátou troubu, je buchta upečená hned!…takže hlídat!)…upečenou buchtu dáme vychladnout a pustíme se do polevy…marmeládu dáme do hrnce, přilejeme ještě trochu vody a mírně vaříme…přidáme tak lžičku bramborového škrobu…marmeláda po chvíli  zhoustne…napatláme vše na buchtu a necháme ztuhnout…

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign