Ideální polévka v zimním období. Přidala sem do ní bílkovinu formou robi masa, ale není nutné.
Ingredience:
- 2 plátky robi masa (můžete vynechat)
- rozdrcený stroužek česneku
- 4 houby shitake (mohou být i sušené)
- velká mrkev
- pórek
- lžička nastrouhaného zázvoru
- tamari omáčka
- 1,5 zeleninového vývaru
- umeocet nebo rýžový ocet
- chilli pasta
- miso
- olej
Nejdříve si připravíme shitake houby, pokud použijete sušené. Já je ideálně namáčím přes noc, pak je ještě tak 10minut povařím, než z nich připravuji pokrmy.
Na tenké nudličky nakrájíme robi maso, mrkve, pórek a shitake houby. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme robi maso, zakapeme tamari omáčkou a chvíli orestujeme. Přisypeme houby, mrkev a pórek, česnek a zázvor a chvíli opečeme opečeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném plameni vaříme 20minut. Dochutíme tamari omáčkou, chilli pastou, umeoctem a misem.