Veganská variace ALOO PHOOL GOBHI KI BHAJI
Ingredience:
- olivový olej
- jemně uzené tofu
- květák
- 5 brambor
- kousek čerstvého zázvoru
- chilli paprička
- kurkuma, mletý koriandr, mletá skořice, kari listy, černá hořčičná semínka, směs garam masala
- rýže
Na olivovém oleji prohřejeme černá hořčičná semínka, přikryjeme pokličkou a počkáme, až přestanou prskat. Poté stáhneme teplotu, přidáme nadrcený zázvor, kari listy, chilli papričku a po čajových lžičkách kurkumy, koriandru a skořice. Promícháme, zalijeme vodou a pomalu přivedeme k varu. Zvlášť osmažíme na olivovém oleji na drobné kostky nakrájené brambory a na malé růžičky rozebraný květák, poslední přidáme tofu. Až směs zezlátne, zalijeme jí tekutou masalou a necháme povařit. Podáváme s rýží nebo s indickými plackami.