Dobrota pro všední i sváteční den…
Ingredience:
- fazolkové lusky
- brambory
- bio slunečnicová semínka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- omáčka z kajenského pepře
- sójová omáčka
- rozmarýn
- bylinkové máslo či jiná směs sušených bylinek
- oregano do brambor
- sójové karbanátky
- cuketová pasta (v ukrajinských specialitách) – nemusí být
Na olivovém oleji osmažíme cibulku, česnek, rozmarýn a slunečnicová semínka, poté přidáme fazolkové lusky (předtím je necháme přejít varem). Směs zasypeme bylinkami a kořením, necháme ještě chvíli podusit. Nakonec pokapeme sójovou a kájenskou omáčkou, dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem posypaným čerstvým oreganem a např. sójovými karbanátky potřenými cuketovou pastou. Sójové karbanátky můžeme snadno vyrobit ze směsi cibule, sójového granulátu, česneku, soli, pepře a hrašky či bezlepkové mouky. Cuketová pasta se dá také vyrobit doma – stačí rozmixovat oloupanou cuketu, červenou papriku, chilli papričku, rajčata, česnek, sůl, olivový olej, rozmarýn a bazalku.