Jednoduchá rychlovka pro chvátací období…
Ingredience:
- Jedna větší jarní cibulka, jedna menší obyčejná cibule
- rýže (jaký druh je na vás)
- 1 marinované tofu
- 2 lžičky kari pasty (já použil Massaman medium od firmy Mai Siam)
- hrst slunečnicových semínek
- dva stroužky česneku
- sladká & pálivá paprika, kurkuma, sůl
- sriracha, nebo jiná chilli omáčka
- sladká sojová omáčka
- olivový olej
Postup:
Na oleji si osmahneme pokrájenou cibulku a česnek, pak přihodíme tofu pokrájené, zakápneme sojovkou, poté zasypeme sladkou&pálivou paprikou, osolíme dle chuti a přidáme kari pastu. Pastu pořádně rozmícháme, klidně přidáme trochu vody. Pak už jen přimícháme hotovou rýži a slunečnicová semínka, přidáme kurkumu a srirachu dle chuti, řádně promícháme a je hotovo. Výsledek by měl být pikantní, já to měl trochu pekelný, ale tak to mám rád:)