VEGANODAKTYL

Hummus

Tahle osvěžující středomořská – chcete-li – pomazánka je fakt jednoduchá a výživná, zkuste si to!

Budeme potřebovat:

Cizrnu (v plechovce – bez vaření, či vařenou – stačí namočit přes noc a pak ve vodě povařit 1 hodinu), citron, tahini, nebo sezamové semínka, olivový olej panenský, sladkou papriku mletou, sůl, petrželku.

Postup:

Do mísy si vrhneme cizrnu (já připravuju z konzervy, trošku nálevu odlejeme, ale nějaký tam necháme), vymačkáme si do toho jeden citron, tahini (sezamová pasta) nemám, takže místo toho tam dám 3 polévkové lžíce sezamových semínek, pak přidám jednu polévkovou lžíci panenského olivového oleje, jednu lžičku mleté sladké papriky, osolím a přidám na jemno posekanou petrželku (nať). Jo a ještě tam vymáčknem dva stroužky česneku. Celý to rozmixujem, až je z toho hustá kaše.

Podáváme s teplým libanonským chlebem, pitou, či tortillou (běžně dostupné v obchodě – pak stačí jen na sucho ohřát na pánvi) a můžeme si tam cokoli přidat – já jsem si na drobno natrhal ledový salát a zabalil.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign