VEGANODAKTYL

Pečená řepa v alobalu

Řepa je boží! Jelikož má vysoký obsah draslíku, hořčíku, železa, mědi,zinku, jódu, manganu… nacházíme v ní i fluor, kobalt, lithium a vanad. Podporuje ostrost zraku, vylučuje sůl z těla, prospívá metabolismu mozku, působí protiskleroticky, umí vyhánět těžké kovy z těla a  její barvivo působí proti vysokému tlaku …

A je šíleně dobrá…takže odhoďte veškeré předsudky, které máte vůči řepě ze školních jídelen a upečte ji v alobale!

Postup

Řepa se dá koupit v jaké-koliv zelenině a není nijak drahá! Je lepší vybrat nějaké menší, lépe se pak pečou. Doma řepy omyjeme a vložíme do alobalu. Nijak je nekrájíme ani neloupeme, slupka se pak dá krásně oloupat, když je řepa upečená! Trochu je osolíme, malinko polejeme olejem a zabalíme do alobalu. Celé to vložíme do trouby a pečeme cca 2 hodiny na 200 stupňů.  Když jsou řepy hotové, oloupeme je a nakrájíme na kolečka…posolíme, opepříme a podáváme. Výborné jsou k bramborám nebo samotnému chlebu!

 

 

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign