I vařené polévky můžete oživit dávkou živých vitamínů.
Potřebujeme:
- olej
- cibulka
- mrkev
- petržel
- celer
- pórek
- nebo jakákoliv další oblíbená zeleninka
- zelené natě
- naklíčená pšenice
- sůl
- pepř pokud jste na pikantnější chutě i jiné koření
Postup:
Na oleji si podusíme cibulku, pórek a postupně i další pokrájenou zeleninu. Zalejeme horkou vodou a necháme vařit, dokud zeleninka nezměkne. Pokud máme dostatek zelených natí, vaříme je taky. Nám se ve skleníku stále zelená nať celeru. Odstavíme z ohně a necháme klidně trochu zchladnout. K zelenině přidáme velkou hrst namočené pšenice. Já tentokrát zkoušela naklíčit červenou bio pšenici z jižní Moravy, ale použijte klidně jakoukoliv jinou (špaldu, jednozrnku, dvouzrnku,..) Ponorným mixérem vytvoříme krém. Dochutíme solí a kořením. Polévku už nevaříme. Tak si zachová veškeré minerály a vitamíny obsažené v klíčkách. Ozdobíme třeba pažitkou, nebo petrželkou. Dobrou chuť.