VEGANODAKTYL

Salát z čočky beluga s řeřichou a petrželkou

Je super si dopřát v zimním období hromadu vitamínů a minerálů. Naklíčené luštěniny jsou ideální způsob a chutnají výborně. Klíčím čočku, hrách, mungo, nejoblíbenější je pro mě cizrna-římský hrách.

Potřebujeme (1-2 osoby)

  • čočku Beluga 3-4 dny naklíčenou – velkou hrst
  • pol. lž. čerstvé řeřichy
  • pol. lž. natě petržele
  • ¼ červené papriky
  • ½ mrkve
  • kousek pórku
  • pol. lž. sezamového oleje ze studena lisovaného (či jiný kvalitní olej)
  • sůl

Našla jsem v obchodě pro mě novou čočku belugu černé barvy…Na salát použijte klidně červenou, či klasickou hnědou, ale nepůlenou a neloupanou. Stačí 2-3 dny a máte čerstvé vitamíny, i když venku je už kosa. Čočku můžeme nechat v celku nebo rozsekat, mrkev nastrouháme na jemném struhadle, vše ostatní najemno nakrájíme, řeřichu a petrželku také najemno nasekáme. Vše smícháme, zalejeme olejem, osolíme. Já používám růžovou himálajskou jemnou sůl. Je možné použít i jiné koření, jako pepř a další, ale osobně dávám přednost jemné chuti zeleniny a čočky.

Dobrou chuť.

čočka klíčky

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign