Víkendová pekáčovina, trochu experiment, ale nakonec z toho vylezla dobrůtka!
Olejem si vymastíme pekáček dle velikosti hladu, spodek vyložíme tenšíma plátkama brambor, na to plátky cukety (stačí nějaká menší – já měl malý kostičky z mrazáku z letních zásob), na to dáme jedno na plátky pokrájené bylinkové tofu, půlku na kolečka nakrájené cibule, posypeme kmínem, grilovacím kořením, posolíme, popepříme, dáme další vrstvu plátků brambor, na to dáme druhou půlku na kolečka nakrájené cibule, jednu bílou papriku, taky na kolečka, pocákáme houbovou sojovou omáčkou a nakonec dáme na malé růžičky rozebranou menší brokolici a dvě hrsti tykvových semínek. Šoupneme do předehřáté trouby a po deseti minutách zalejeme sojanézovou omáčkou:
V misce si smícháme jednu sojanézu s dvěma lžičkama dijonské hořčice, dvěma lžičkama balsamikového octu, dvěma špetkama drceného muškátového oříšku, jednou rozdrcenou chilli papričkou a dvěma lžičkama agávového sirupu (nebo třeba javorového).
V troubě pečeme dalších 10-15 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké. Omáčka se pěkně spojí se zbytkem v pekáčku a je to pak pěkně vláčný, mňam!