Co s krásně čerstvou hlávkou kapusty? No přeci výborné kapustové karbanátky!
Nejdřív na listy rozebranou kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, dokud nezměkne. Oloupeme cibuli a osmažíme ji na oleji či rostlinném másle. Pak nadrobno nakrájíme uvařenou kapustu, přidáme osmahnutou cibulku, dále rozkrájenou housku navlhčenou v sojovém mléce, a dochutíme solí a pepřem. Ještě smícháme polévkovou lžíci sojové mouky se stejným množstvím vody, aby nám vznikla hustší kaše a tu pro lepší pojivost také přidáme do směsi, kterou propracujeme v těsto. V případě potřeby přidáme strouhanku, aby se daly vytvarovat karbanátky. Kapustové karbanátky obalujeme opět ve strouhance, nebo třeba v hrašce a smažíme dozlatova.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.